Γιατί τα Χανιά και η Κρήτη;

Η ζωή στο νομό Χανίων προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα, ένα από τα πιο σημαντικά είναι ο καιρός. Το κλίμα είναι κατά κύριο λόγο εύκρατο, με ήπιoυς χειμώνες και μακριά, γεμάτα ήλιο και ζέστη καλοκαίρια. Οι μέσες θερμοκρασίες κυμαίνονται από το χαμηλό των 9 ° τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο έως το υψηλό των 32 ° C τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Τα Χανιά έχουν επίσης την μεγαλύτερη ποσότητα νερού στην Κρήτη, με αποτέλεσμα την πλούσια βλάστηση και την αφθονία των ελαιώνων και των εσπεριδοειδών, των αμπέλων και των τοπικά καλλιεργούμενων προϊόντων.

Ο αυτοκινητόδρομος της Κρήτης, ο Εθνικός Δρόμος, συνδέει όλες τις μεγαλύτερες πόλεις κατά μήκος της βόρειας ακτής του νησιού ενώ ένα εκτεταμένο δίκτυο δευτερευόντων οδών εξυπηρετεί τα απομακρυσμένα χωριά. Μια εξαιρετικά αποτελεσματική δημόσια υπηρεσία λεωφορείων προσφέρει άνετη διαδρομή στο νομό.

Το κόστος ζωής στα Χανιά, όπως και στην υπόλοιπη Κρήτη, είναι συγκριτικά χαμηλότερο από αυτό των άλλων μεσογειακών χωρών και 30-40% φθηνότερο από το Ηνωμένο Βασίλειο. Ταυτόχρονα, το βιοτικό επίπεδο είναι αρκετά υψηλό και η οικονομία είναι σταθερή. Ενώ η τιμή των ακινήτων στην Κρήτη αυξάνεται σταθερά από το 2000, η ​​ιδιοκτησία εδώ είναι ακόμα φθηνή σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Και η Κρήτη είναι ασφαλής: το ποσοστό εγκληματικότητας είναι μόλις το 3% εκείνου του ΗΒ.

Αναμφισβήτητα, ο καλύτερος φυσικός πόρος της Κρήτης είναι ο λαός της. Υπάρχει μια μακρόχρονη παράδοση φιλοξενίας και υποδοχής ξένων. Θα βγουν από το δρόμο τους για να σας κάνουν να νιώσετε σαν στο σπίτι σας. Οι Κρητικοί είναι περήφανοι για τις πολιτιστικές παραδόσεις τους και είναι περισσότερο από πρόθυμοι να σας παρουσιάσουν τη μουσική, τους χορούς, τις τέχνες και τις τέχνες τους. Τα αγγλικά ομιλούνται ευρέως και η επικοινωνία είναι σπάνια πρόβλημα.

Επόμενο βήμα: Πού να επενδύσεις στα Χανιά