Εστιατόρια και παραδοσιακές ταβέρνες βρίσκονται σχεδόν παντού στα Χανιά. Στην καρδιά των Χανίων, στο παλιό λιμάνι, στις αμμώδεις παραλίες και στα μικρά ορεινά χωριά. Η Κρήτη, ως νησί, φημίζεται για την καταπληκτική κουζίνα και τα παραδοσιακά πιάτα της, πάντα παρασκευασμένα με φρέσκα τοπικά προϊόντα. Η διάσημη κρητική παράδοση και η ζεστή φιλοξενία εντοπίζεται παντού, σε όλα τα εστιατόρια και ταβέρνες στα Χανιά. Φροντίστε να δοκιμάσετε μερικά από τα εξαιρετικά παραδοσιακά πιάτα, όπως τσιγαριαστό, ντάκο, γαμοπίλαφο ή μπουρέκι. Τα Καλτσούνια είναι μια μοναδική λιχουδιά που σερβίρεται σε ολόκληρα τα Χανιά. Μερικά από τα ωραιότερα εστιατόρια στα Χανιά παρουσιάζονται λεπτομερώς:

‣ Έλα

Τύπος: Εστιατόρια
Κατηγορία: Ελληνικά
Τοποθεσία: Πόλη
TripAdvisor

Αυτό το εστιατόριο στεγάζεται σε ένα κτίριο που έχει μια μακρά και σημαντική ιστορία. Χτίστηκε στα μεσαιωνικά χρόνια από Εβραίους, που ήρθαν μετά την κατάληψη του νησιού από τους Ενετούς.

‣ Semiramis

Τύπος: Εστιατόρια
Τοποθεσία: Πόλη
TripAdvisor

Μια ιδιαίτερη κρητική ταβέρνα με αυθεντική κρητική κουζίνα και ζωντανή ελληνική μουσική.Το καλοκαίρι μπορείτε να απολαύσετε το γεύμα σας σε μια ειδυλλιακή αυλή στα ερείπια της παλιάς πόλης, ενώ το χειμώνα σας προσφέρει ένα ζεστό, παραδοσιακά σχεδιασμένο δωμάτιο.

‣ Ταμάμ

Τύπος: Εστιατόρια
Τοποθεσία: Πόλη
TripAdvisor

περπατώντας στα σοκάκια της παλιάς πόλης, θα συναντήσετε τον Ταμάμ. Χτισμένο ακριβώς εκεί που υπήρχε η ψυχρή πισίνα των τουρκικών λουτρών (hamam), το εστιατόριο διατηρεί την όψη του 16ου αιώνα ενός κτηρίου και ταξιδεύει τους επισκέπτες πίσω στο χρόνο σε μια άλλη εποχή.

‣ Θαλασσινό Αγέρι

Τύπος: Εστιατόρια
Κατηγορία: Ψαροταβέρνες
Τοποθεσία: Πόλη
TripAdvisor

Το Θαλασσινό Αγέρι είναι μια παραδοσιακή ψαροταβέρνα κοντά στο λιμάνι των Χανίων, σε μια πολύ πιο ήσυχη περιοχή από το βενετσιάνικο λιμάνι. Άνοιξε τις πόρτες του το 1985 και από τότε προσφέρει ψαροκάικα καλής ποιότητας σε ένα μέρος με ζεστή και όμορφη ατμόσφαιρα.

‣ Θόλος

Τύπος: Εστιατόρια
Κατηγορία: Ελληνικά
Τοποθεσία: Πόλη
TripAdvisor

Το εστιατόριο Θόλος είναι ένα γοητευτικό εστιατόριο στην παλιά πόλη των Χανίων. Βρίσκεται σε ένα όμορφο σημείο πίσω από την Μητρόπολη της πόλης, μέσα στα στενά δρομάκια της παλιάς πόλης.

‣ Ταβέρνα Ακρογιάλι

Τύπος: Εστιατόρια
Κατηγορία: Ψαροταβέρνες
Τοποθεσία: Νέα Χώρα
TripAdvisor

Το Ακρογιάλι είναι μια παραδοσιακή ψαροταβέρνα που βρίσκεται μόλις 2 βήματα από την παραλία της Νέας Χώρας, έξω από τα Χανιά. Απολαύστε παραδοσιακά πιάτα με φρέσκο ​​ψάρι και δροσιστικές σαλάτες.

Δείτε περισσότερες προτάσεις στο  tripadvisor

Δείτε και αυτόν τον οδηγό διακοπών για την πόλη των Χανίων από το Independent.co.uk

Περισσότερα μέρη να δείτε στα Χανιά