Το Βοτανικό Πάρκο & Κήπος βρίσκεται 18 χιλιόμετρα από την πόλη των Χανίων, λίγο μετά το χωριό Φουρνές και λίγο πριν τους ιστορικούς Λάκκους-Σκορδαλού. Είναι ένας επίγειος παράδεισος, τον οποίο δημιούργησαν τα αδέρφια Μαρινάκη, σε μια τοποθεσία η οποία είχε πληγεί από μια θλιβερή φωτιά το 2003. Καταμεσής του πολύχρωμου τοπίου βρίσκεται μία καμμένη αιωνόβια ελιά, εις μνήμη της καταστροφικής πυρκαγιάς.

Η έκταση του πάρκου είναι περίπου 200 στέμματα και είναι το μοναδικό πάρκο-κήπος στην Ευρώπη το οποίο διαθέτει τη μεγαλύτερη βιοποικιλότητα με 150 διαφορετικά είδη φρουτόδεντρων από όλο το κόσμο με εκατοντάδες ποικιλίες αυτών, δεκάδες διαφορετικά βότανα-μπαχαρικά, φαρμακευτικά και καλλωπιστικά φυτά. Το Βοτανικό Πάρκο & Κήπος Της Κρήτης συγκαταλέγεται στους δέκα καλύτερους βοτανικούς κήπους του κόσμου, σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian.

Η περιήγηση στο πάρκο διαρκεί περίπου 2 ώρες, και ο επισκέπτης ακολουθώντας το απίστευτης φυσικής ομορφιάς μονοπάτι με τις ειδικές σημάνσεις, θα γνωρίσεις τα πολλά δέντρα και φυτά που ευδοκιμούν.

Στο κάτω μέρος του πάρκου, βρίσκεται μια λίμνη η οποία προσφέρει σπίτι και προστασία σε πάπιες, χήνες και άλλα υδρόβια πουλιά. Επιπλέον, το πάρκο διαθέτει ένα υπαίθριο, πέτρινο και ατμοσφαιρικό αμφιθέατρο που προσφέρεται για μικρές εκδηλώσεις.

Οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, και αν διαλέξει ο επισκέπτης να περπατήσει το πάρκο θα μαγευτεί από τα χρώματα, τα αρώματα και την ποικιλία των ειδών. Θα απολαύσει όλα τα στάδια του κύκλου ζωής των λουλουδιών, των φυτών και των δέντρων, καθώς επίσης και τα διάφορα είδη χλωρίδας και πανίδας που προσελκύουν ανά εποχή.

Το Βοτανικό Πάρκο Και Κήπος Κρήτης, διαθέτει εστιατόριο το οποίο έχει πιστοποιήθηκε με το «σήμα ποιότητας Κρητικής κουζίνας» της διανομαρχιακής εταιρείας .Ο επισκέπτης μπορεί να γευτεί αυθεντικές τοπικές γεύσεις με φρέσκα προϊόντα από το λαχανόκηπο, τα βότανα και φρούτα του πάρκου, απολαμβάνοντας την φιλοξενία και την μαγευτική θέα του καταπράσινου τοπίου.

Ώρες Λειτουργίας:

Από Δευτέρα έως Κυριακή, από το τέλος Μαρτίου έως και το τέλος Νοεμβρίου , από τις 09:00 το πρωί ως τις 20:30 το βράδυ.