Η Δημοτική Πινακοθήκη βρίσκεται στην οδό Χάληδων και στεγάζεται στο Μέγαρο Κούνδουρου, πρόκειται για  ένα τριώροφο κτίριο το οποίο οικοδομήθηκε το 1910 και αποτελεί ένα πιστό παράδειγμα της Νεοκλασικής Ελληνικής Αρχιτεκτονικής  των εμπορικών και βιομηχανικών κτιρίων που κατασκευάζονταν στα τέλη του 19ου και τις αρχές 20ου αιώνα.

Το κτίριο της Δημοτικής πινακοθήκης έχει κατασκευαστεί από πέτρες εξωτερικά αν επίχριστες. Στην πρόσοψη του κτιρίου, έχουν τοποθετηθεί στη σειρά με μαθηματική ακρίβεια ισομεγέθης λαξευτές πέτρες, οι οποίες δημιουργούν ένα επιβλητικό αισθητικό αποτέλεσμα.

Ο Δήμος Χανίων, με την λειτουργία της Δημοτικής Πινακοθήκης, έχει σκοπό να αναδείξει  τον χώρο αυτό, όχι μόνο ως μια πηγή πολιτισμού και τέχνης με την μουσειακή έννοια αλά και με την ευρύτερη πιθανή έννοια. Είναι ένας χώρος, όπου οι τομείς της Τέχνης, του Λόγου και της Επιστήμης συνυπάρχουν, αναζητώντας την συνδρομή ο ένας του άλλου με κοινό στόχο την πραγμάτωση των οραμάτων, που ο κάθε τομέας έχει για την συμβολή στην εξέλιξη του Ανθρώπινο πνεύματος στο κοινωνικό σύνολο.Ο λόγος ύπαρξης της Δημοτικής Πινακοθήκης οφείλει να είναι η ανάπτυξη της πολιτιστικής παιδείας του ατόμου.

Η Δημοτική Πινακοθήκη λειτουργεί από το 2003 ύστερα από την ολοκληρωτική ανακαίνιση του κτιρίου.

Ώρες Λειτουργίας: Από Δευτέρα έως Σάββατο 10:00-14:00 & 19:00-22:00

Κυριακή : Κλειστά