Η παραλία Κεδρόδασος είναι μια πανέμορφη παραλία, και βρίσκεται 76 χλμ ωοτιοδυτικά των Χανίων 1 χλμ από την μαγευτική λιμνοθάλασσα του Ελαφωνησίου. Πολλοί είναι αυτοί που τις παρομοιάζουν.Οι μικροί κέδροι που φύονται εκεί ανήκουν στα είδη Juniperus oxycedrus και Juniperus phoenicea.

Φτάνοντας θα συναντήσετε ένα πανέμορφο δάσος από κέδρους που εκτείνεται κατά μήκος της ακτής. Η παραλία είναι κυρίως βραχώδης με λευκή άμμο και γαλαζοπράσινα νερά.  Το δάσος πάνω από την παραλία καλύπτει μια μεγάλη έκταση περίπου 110 στρεμμάτων.

Η παραλία είναι πολύ γνωστή στους κατασκηνωτές και στους γυμνιστές. Αν κατασκηνώσετε εδώ, μη χρησιμοποιήσετε τα ξύλα των κέδρων για προσάναμμα,  έχουν εξαιρετικά βραδεία ανάπτυξη και κάθε μικρό κομμάτι ξύλου που θα αφαιρέσετε θα χρειαστεί πολλές δεκαετίες για να ξαναμεγαλώσει.Επιπλέον, δεδομένου ότι η παραλία είναι απόμερη, θα πρέπει να τη διατηρείτε καθαρή. Είναι ένας μικρός επίγειος παράδεισος , ο οποίος χρειάζεται την φροντίδα μας και το σεβασμό μας.

Εάν θέλετε να μείνετε εντελώς απομονωμένοι, υπάρχουν διάφορες παραλίες ανάμεσα στην παραλία Κεδρόδασος και την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, που βρίσκεται περίπου δύο χιλιόμετρα ανατολικότερα. Η περιοχή αυτή αποτελεί την πιο απομονωμένη εκδοχή της παραλία Κεδρόδασος, με λιγότερα δέντρα και φυσική σκιά.Βρίσκεται πάνω στο μονοπάτι Ε4 και μπορεί να προσεγγιστεί και μέσω χωματόδρομου από την περιοχή της Παλαιόχωρας ως την εκκλησία.