Η παραλία Δώματα βρίσκεται 58 χλμ νότια των Χανίων και 7 χλμ ανατολικά  της Σούγιας. Στην παραλία καταλήγει το άγριο και δύσβατο φαράγγι του Κλάδου και του Φλόκου

Στα Δώματα υπάρχουν δύο παραλίες που χωρίζονται από μία συστάδα βράχων. Η πρώτη βρίσκεται στα δυτικά και διασχίζεται από το μονοπάτι Ε4, ενώ η δεύτερη και μικρότερη είναι προσβάσιμη, είτε με βάρκα, είτε κολυμπώντας για λίγα μέτρα από τη μεγάλη παραλία.Επιπρόσθετα υπάρχει ένας   πιο ξεκούραστος τρόπος για να έρθετε εδω.Μπορείτε να  πάρετε καραβάκι από τα Σφακιά, να πάτε στην Αγία Ρουμέλη και από εκεί να βρείτε μία βάρκα για να σας φέρει στα Δώματα. Εναλλακτικά, μπορείτε να φτάσετε στην Αγία Ρουμέλη διασχίζοντας το φαράγγι της Σαμαριάς.

Αποτελεί έμα μοναδικό δυσικό τοπίο με κοφτούς γκρεμούς από κροκαλοπαγή πετρώματα που θυμίζουν στέγες (δώματα). Τα νερά είναι καταγάλα και η παραλία έχει ψιλό βότσαλο. λόγο των εσωτερικών πηγών με τα γλυκά νερά, το νερό κάποιες φορές θολώνει.Τα πολλά πεύκα που βρίσκονται πάνω από την παραλία προσφέρουν φυσική σκιά και δυνατότητες κατασκήνωσης, αλλά σε αρκετή απόσταση από τη θάλασσα.

Ο επισκέφτης πρέπε να φροντίσει να επισκευθεί τη παραλία καλά εξοπλισμένος, καθώς σε κοντινή απόσταση δεν υπάρχει τίποτα. Είναι μία αρκετά απομωνομένη παραλία.

Είναι ένα από τα πιο δύσκολα τμήματα του μονοπατιού και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και κατάλληλο εξοπλισμό.Κάποια σημεία είναι απότομα, και η ανηφορική διαδρομή του βουνού φτάνει εώς τα 700 μέτρα.