Η παραλία του Κριού βρίσκεται 10 χιλιόμετρα δυτικά της Παλαιόχωρας. Είναι μια πανέμορφη απόμερη παραλία η οποία χωρίζεται σε τρεις συνεχόμενους κολπίσκους, με πεντακάθαρα καταγάλανα νερά και όμορφα βότσαλα.

Ο πρώτος κόλπος βρίσκεται στο ανατολικότερο τμήμα της παραλίας αλλά λόγο των έντονων νότιων ανέμων και το βραχώδες περιβάλλον δεν προτιμάται για μπάνιο.

Ο κεντρικός κόλπος είναι πιο πολυσύχναστος. Είναι μια οργανωμένη παραλία και διαθέτει χώρο στάθμευσης και καντίνα.

Στο δυτικό άκρο βρίσκεται ο τρίτος κολπίσκος και προτιμάται κυρίως από γυμνιστές, καθώς είναι πιο προστατευόμενος και απομονωμένος. Υπάρχουν ομπρέλες και μικρές σπηλιές, όπου ο επισκέπτης μπορεί να βρει σκιά.

Στην γύρω περιοχή, υπάρχουν λίγα ξενοδοχεία και δωμάτια για διαμονή. Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο μέσω της Παλαιόχωρας. Από τον Κριό ξεκινάει το Ευρωπαϊκό Μονοπάτι, το οποίο ενώνει την Παλαιόχωρα με το Ελαφονήσι.

Κοντά στην παραλία βρίσκεται η λίμνη του Κριού ή Βιένα. Αποτελείται από πολλούς μικρούς απομονωμένους κολπίσκους, εκ των οποίων κάποιοι διαθέτουν βότσαλα και κάποιοι άμμο. Στο πίσω μέρος της λίμνης, υπάρχει πυκνή βλάστηση όπου μπορεί κανείς να βρει σκιά.

Η παραλία βρίσκεται στην ακριβή τοποθεσία της αρχαίας ελληνιστικής ή ρωμαϊκής πόλης Βιένα, γεγονός που την καθιστά μοναδική. Ακόμα και σήμερα διασώζεται η ορθογώνια βάση του αρχαίου ιερού της πόλης, καθώς επίσης και κάποια διάσπαρτα κομμάτια από κίονες και αρχαίοι τάφοι. Είναι από τις ελάχιστες παραλίες στην Ελλάδα, όπου ο επισκέπτης κολυμπάει σε καταγάλανα νερά δίπλα σε αρχαιολογικά ευρήματα. Η λίμνη του Κριού απέχει 12 χιλιόμετρα από την Παλαιόχωρα