Η παραλία Μένιες ή Δίκτυννα βρίσκεται 45 χλμ βορειοδυτικά των Χανίων, στην βορειοανατολική άκρη της Χερσονήσου του Ροδωπού και στην έξοδο του φαραγγιού Φούντας. Είναι μία απομονωμένη παραλία, με βότσαλο και βαθειά καταγάλανα νερά. Αν και η πρόσβαση στη παραλία γίνεται από ένα κακοτράχαλο χωματόδρομο, μήκους 23 χλμ, ο προορισμός θα σας επιβραβεύσει και θα σας γοητεύσει. Είναι ιδανική για όσους θέλουν να χαλαρώσουν και να απομωνοθούν.

Η παραλία χαρακτηρίζεται ως απάνεμη, καθώς δεν επηρεάζεται ευκολα από τους συνήθεις βορειοδυτικούς ανέμους της περιοχής. Όσοι επιλέξουν να την επισκεφτούν, καλό θα ήταν να προμηθευτούν τα απαραίτητα, καθώς δεν υπάρχει καμία υποδομή σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με αρχαιολογικά ευρήματα, στη παραλία Μένιες υπήρχε, η αρχαία πόλη της Δίκτυννας και το ιερό της Βριτομάρτιδος,  της θεάς προστάτιδας των ναυτικών που λατρευόταν στην Κρήτη κατά την ελληνιστική και ρωμαϊκή εποχή. Περίπου 1 χλμ νοτιοδυτικά της παραλίας, βρίσκεται το πολύ παλιό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου. Κτίστηκε τον 9ο αιώνα αλλά εγκαταλείφθηκε μετά από τις συνεχείς επιδρομές των πειρατών.

Για όσους θέλουν να φτάσουν, ξεκούραστα στη παραλία Μένιες, μπορούν να επιλέξουν ένα από τα καίκια που εκτελούν τη διαδρομή με αφετηρία τον Πλατανιά.