Το Μαράθι βρίσκεται 17 χιλιόμετρα από την πόλη των Χανίων. Διαθέτει δύο μικρές αμμώδεις παραλίες, οι οποίες χωρίζονται μεταξύ τους από ένα μικρό λιμανάκι και τη προβλήτα του. Λόγο του νότιου προσανατολισμού της περιοχής, δύσκολα βάλετε από ανέμους. Οι παραλίες είναι καλά οργανωμένες,με γαλάζια ρηχά νερά και όλες οι απαραίτητες ανέσεις βρίσκονται σε ελάχιστη απόσταση.

Το δυτικό μέρος της παραλίας, όπου υπάρχουν μεγάλα βότσαλα, ονομάζοται Σωσωρίδες. Είναι ένα ιδιαίτερα αγαπητό μέρος από αυτούς που αναζητούν την ηρεμία και την απομόνωση.

Μόλις 500 μέτρα από τη παραλία του Μαραθιού βρίσκεται το μικρό νησάκι Μαράθι. Εκεί μπορεί να πάει κανείς κολυμπόντας ή με θαλάσσιο ποδήλατο και να βρει δροσιά μέσα στο πευκόδασος.

Συνεχίζοντας την πορεία σας στον κεντρικό δρόμο,βορειοανατολικά, θα συναντήσετε τα ερείπια της Ρωμαικής Αρχαίας Μινώας,η οποία φημολογείται ότι αποτελούσε επίνειο της πόλης Άπτερα. Θα συναντήσετε αρχαία λουτρά και κτίρια. Πάνω στην παραλία υπάρχει ακόμη τμήμα του ημικυκλικού τοίχου που κάποτε βρεχόταν από τη θάλασσα.