Η Παραλία Φαλάσαρνα βρίσκεται 59 χιλιόμετρα δυτικά των Χανίων στο δυτικό τμήμα της Χερσονήσου της Γραμβούσας. Στη βόρεια πλευρά της παραλίας βρίσκονται ερείπια της Ελληνορωμαϊκής πόλης της Φαλάσαρνας. Η εκτασή της είναι πάρα πολύ μεγάλη, αποτελείται από πέντε παραλίες με τις δύο κεντρικότερες να είναι οι πιο αγαπημένες από τους επισκέπτες. 

Η παραλία Φαλάσαρνα έχει βραβευτεί ως η καλήτερη παραλία της Κρήτης και μία από τις δέκα καλήτερες παραλίες της Ευρώπης.  Η κύρια παραλία της Φαλάσαρνας ονομάζεται Παχειά Άμμος και έχει μήκος 1 χιλιόμετρο. Είναι αυτή που δέχεται τον περισσότερο κόσμο στην περιοχή, αλλά λόγω του μεγάλου της μεγέθους φαίνεται σχεδόν  πάντα άδεια. Είναι μια καλά οργανωμένη παραλία με ξαπλώστρες και ομπρέλες, αναψτυκτήρια για να προμηθευτείτε τα απαραίτηα, γήπεδο beach volley  και υπηρεσίες για θαλάσσια αθλήματα.

Βόρεια της κεντρικής παραλίας υπάρχει μια δεύτερη μεγάλη, με  μήκος 800 μέτρα, σχεδόν ίδια, που χωρίζεται σε μικρότερες αμμουδιές. Χωρίζεται στη μέση από έναν αμμόλοφο και λίγα βράχια. Είναι πιο ήσυχη από την Παχειά Άμμο και δεν προσφέρει ανέσεις. Σε μικρή απόσταση βρίσκεται το ξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής, με μια πηγή με γλυκό νερό.

Δίπλa στον αρχαιολογικό χώρο, υπάρχει ένας μικρός κόλπος.  Έχει βότσαλο και ο βυθός είναι βραχώδης. Είναι μια καλή επιλογή όταν φυσάει δυτικός άνεμος και για όσους θέλουν να απομονωθούν. Νότια της Παχειάς Άμμου, στο Λιβάδι, υπάρχει μια μεγάλη παραλία που έχει αμμουδερή ακτή και βραχώδη βυθό. Είναι πολύ καλή επιλογή για τους λάτρεις των καταδύσεων, καθώς στην κεντρική παραλία ο βυθός είναι αμμώδης. Κατά την διάρκεια του χειμώνα, στο Λιβάδι σχηματίζονται πολλές λιμνούλες με γλυκό νερό. 

Τα Φαλάσαρνα είναι ένα μαγευτικό τοπίο, με γαλαζοπράσινα νερά, και απίστευτη θέα, η οποία έχει ενταχθεί στις προστατευόμενες περιοχές ΝATURA.  Για όσους λατρέψουν τη παραλία και αποφασίσουν να κάτσουν μεχρι αργά τις απογευματινές ώρες, θα είναι τυχεροί καθώς θα απολαύσουν το ρομαντικό ηλιοβασίλεμα, το οποίο θεωρείται το καλήτερο της Κρήτης.

Το μόνο αρνητικό της παραλίας Φαλάσαρνα, είναι οι δυτικοί άνεμοι που την καταβάλουν. Πράγμα όμως, που την κάνει ιδανική για όσους αγαπάνε το windsurfing.

Αν δεν διαθέτετε μεταφορικό μέσο, μπορείτε να έρθετε στη Φαλάσαρνα με λεωφορείο από τα Χανιά και την Κίσσαμο.