Το Σεϊτάν Λιμάνι, βρίσκεται στα βορειοανατολικά της χερσονήσου του Ακρωτηρίου, 20 χιλιόμετρα από την πόλη των Χανίων. Λωρίδες θάλασσας εισχωρούν ανάμεσα στις απόκρυμνες βραχώδεις ακτές του Ακρωτηρίου δημιουργώντας μικρούς όρμους, μία από αυτές είναι η καλά κρυμμένη παραλία Σειτάν Λιμάνι.

Η λέξη Σεϊτάν είναι τούρκικη, που προφανώς έχει μείνει από την περίοδο της τουρκοκρατίας στην Κρήτη, και μεταφράζεται ως διαβολικός. Η ονομασία  αυτή οφείλεται στην μεγάλη επικινδυνότητα των ρευμάτων στην περιοχή και το γεγονός ότι ο κολπίσκος βρίσκεται ανάμεσα σε κάθετους και απότομους βράχους αποτελούσε σημαντικό κίνδυνο για τα πλοία τα παλαιότερα χρόνια.

Η παραλία αποτελείται από χαλίκι και άμμο, που μεταφέρονται από τα γειτονικά νταμάρια μέσω του φαραγγιού Διπλοχάχαλο και βαθυγάλανα νερά.

Για να επισκεφθείτε το Σειταν λιμάνι, θα ακολουθήσετε το δρόμο που οδηγεί στο αεροδρόμιο των Χανίων και θα οδηγηθείτε προς το χωριό Χωρδάκι.Φτάνοντας στο χωριό, θα συνεχίσετε την πορεία σας πρός το εκκλησάκι του Αγίου Ραφαηλ. ΓΙα να κατεβείτε στη παραλία, πρέπει να ακολουθήσετε πεζοί έναι απότομο και απόκρυμνο μονοπάτι, για αυτό να είστε ιδιαίτερα προσεχτικοί.