Σε απόσταση 55 χιλιομέτρων από τα Χανιά και 17 χιλιόμετρα νότια της Κισσάμου, θα συναντήσετε το χωριό Σηρικάρι. Βρίσκεται σε υψόμετρο 500 μέτρων και έχει 50 μόνιμους κατοίκους. Σύμφωνα με πληροφορίες, το όνομά του προέρχεται από το βυζαντινό επάγγελμα του σηρικάρη, τον δημιουργό των σηρικών, δηλαδή μεταξωτών υφασμάτων.

Οδηγώντας σε ένα καταπράσινο πανέμορφο τοπίο με πυκνή βλάστηση θα φτάσετε σε μια περιοχή γεμάτη φαράγγια και τρεχούμενα νερά.  Από εδώ ξεκινάνε τα δύο φαράγγια του Σηρικαρίου, το Τσιχλιανό προς τα δυτικά και το Σηρικαριανό προς τα ανατολικά. Και τα δύο φαράγγια καταλήγουν στο χωριό της Πολυρρηνίας, όπου εκεί βρισκόταν η αρχαία πόλη της Πολυρρηνίας, τα τείχη της οποίας σώζονται ως και σήμερα σε πολύ καλή κατάσταση. Το χωριό βρίσκεται ψηλά στο λόφο με μαγευτική θέα το κόλπο της Κισσάμου.

Το δάσος του Σηρικαρίου αποτελείται από πανύψηλες καστανιές, μικρούς καταρράκτες και τρεχούμενα ρυάκια. Στο νομό Χανίων, υπάρχουν πολλά δάση με καστανιές, κυρίως στις πλαγιές των βουνών της Κισσάμου.

Στη περιοχή Σινενιανά, σε μικρή απόσταση από το Σηρικάρι, θα συναντήσετε δύο πανέμορφους νερόμυλους, οι οποίοι είναι σε άριστη κατάσταση. Μπορείτε να θαυμάσετε την εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου, η οποία βρίσκεται μέσα στο καστανόδασος, κοντά σε άριες, κυπαρίσσια και πλατάνια. Καθώς επίσης, και την Βυζαντινή εκκλησία του 15ου αιώνα προς τιμήν των Αγίων Αποστόλων