Το σπήλαιο Κρυονερίδας, βρίσκεται σε υψόμετρο 230 μέτρων στη χαράδρα Λάγγος. Το σπήλαιο δεν έχει ιδιαίτερη σπηλαιολογική αξία, αλλά ιδιαίτερα σημαντική ιστορική αξία. Σύμφωνα με την ιστορία, το 1821 εδώ βρήκαν τραγικό θάνατο οι κάτοικοι του χωριού βαφές.

Το σπήλαιο αποτελείται από τέσσερις αίθουσες και η είσοδος του έχει πλάτος 1,80 μέτρα και ύψος 1.50 μέτρα. Η πρώτη αίθουσα είναι η μεγαλύτερη ενώ η δεύτερη είναι το μέρος όπου βρίσκονται τα οστά, όσων έχασαν τη ζωή τους από τους Οθωμανούς. Στην τελευταία αίθουσα υπάρχει η πηγή με νερό, από όπου πήρε το σπήλαιο το όνομά του.

130 άμαχοι κάτοικοι του χωριού Βαφές στην προσπάθεια τους να κρυφτούν, βρήκαν καταφύγιο το σπήλαιο. Λέγεται ότι οι Οθωμανοί ακούγοντας το κλάμα ενός μωρού ανακάλυψαν τους αμάχους. Ωστόσο η είσοδος στο σπήλαιο ήταν πολύ μικρή και για αυτό αποφάσισαν να ανάψουν φωτιά. Οι πολιορκημένοι πέθαναν από ασφυξία, ενώ μόνο εφτά επέζησαν.

Στην είσοδο του σπηλαίου υπάρχει ένα εικονοστάσι προς τιμήν τους και τιμάται κάθε Αύγουστο.

Σχεδόν απέναντι από την Κρυονερίδα βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη μέσα σε μια εσοχή.

Στη χαράδρα Λαγγός, βρίσκεται επίσης το σπήλαιο Καλαματό, το οποίο αποτελείται από πολλούς θαλάμους, βάραθρα, σταλαγμίτες και σταλακτίτες. Το σπήλαιο είναι προσβάσιμο μόνο από έμπειρους σπηλαιολόγους.