Η ιστορική γειτονιά των Ταμπακαριών βρίσκεται ανατολικά, μόλις 10 λεπτά με το αμάξι, από το κέντρο της πόλης και πολύ κοντά στη συνοικία της Χαλέπας. Μέχρι τη δεκαετία του 1970, πολλά εργαστοστάσια δέρματος (βυρσοδεψία) , λειτουργούσαν σε αυτή την γειτονιά. Τα βυρσοδεψία αρχικά δημιουργήθηκαν κατά την αιγυπτιακή κυριαρχία (1830-1840). Το πρώτο χτίστηκε στην ακρογραμμή της οδού Βιβιλάκη και αργότερα επεκτάθηκαν στη περιοχή της Αγίας Κυριακής.

Η περιοχή ήταν κατάλληλη και επιλέχθηκε,διότι ήταν αρκετά μακρυά από την πόλη αλλά συγχρόνως και κοντά σε αυτήν, με άφθονο υπόγεια αλμυρά νερά , δίπλα σε  ρηχή θάλασσα,  ιδανική για το πρώτο στάδιο επεξεργασίας των δερμάτων.

Τα Ταμπακαριά άνθισαν κατα την περίδο του Μεσοπολέμου. Σήμερα,μόνο λίγα από αυτά συνεχίζουν να λειτουργούν, ενώ κάποια άλλα χρησιμοποιούνται για άλλους σκοπούς. Μόνο η αρχιτεκτονική τους έχει μείνει αναλλοίωτη με την πάροδο των χρόνων. Τα βυρσοδεψία έχουν εναρμονιστεί με το φυσικό τοπίο. Είναι πέτρινα κτίρια, με πέτρινες και ξύλινες στέγες, παρατεταγμένα σε μια σειρά που διακόπτεται από στενά πλαϊνά σοκάκια με σκάλες που οδηγούν στη θάλασσα

Ένα μνημείο της βιομηχανικής εποχής.