Η Αράδαινα είναι ένα από τα βαθύτερα και απότομα φαράγγια του Νομού Χανίων.Το ύψος του φαραγγιού ξεπερνάει τα 150 μέτρα. Είναι ιδανικό τόσο για τους λάτρεις της πεζοπορίας όσο και για τους λάτρεις του bunjee jumping από τη γέφυρα της Αράδαινας.Η μαγευτική διαδρομή μέσα στο φαράγγι μέχρι την έξοδο του στην παραλία Mάρμαρα αποτελεί μια αξέχαστη εμπειρία για όποιον επιχειρήσει την κατάβαση του φαραγγιού.

Το μήκος του φαραγγιού είναι 15 χλμ και ξεκινάει από τον υπόγειο ποταμό του σπηλαίου Δρακολάλλο στις κορυφές Θοδωρής των Λευκών Ορέων. Στα μισά της διαδρομής υπάρχει το ερειπωμένο χωριό  Αράδαινα.Για να φθάσετε ως τη συνηθισμένη είσοδο του Φάραγγα από τη Χώρα Σφακίων, ανεβαίνετε τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο για το ορεινό χωριό Ανώπολη.Εδω αξίζει να κάνετε μία στάση και να δοκιμάσετε τις παραδοσιακές σφακιανόπιτες.

Μετά από ακόμη 3,5 χλμ. φθάνετε στο ερειπωμένο χωριό Αράδαινα που είναι κτισμένο στο χείλος του φαραγγιού. Εδώ υπήρχε η αρχαία πόλη Αραδήν και σήμερα ο γραφικός ναός του Αστράτηγου (Μιχαήλ Αρχαγγέλου). Το χωριό ερήμωσε μετά από βεντέτα.

Ημεταλλική γέφυρα της Αράδαινας είναι η ψηλότερη στην Ελλάδα και η δεύτερη ψυλότερη για bunjee jumping στην Ευρώπη

Λίγα μέτρα βόρεια της γέφυρας υπάρχει το παλαιό πετρόκτιστο μονοπάτι που οδηγούσε στην Αράδαινα πριν την κατασκευή της γέφυρας. Από αυτό το μονοπάτι μπορείτε να κατέβει κάποιος στον πυθμένα του φαραγγιού.