Το φαράγγι της Ιμβρου βρίσκεται κοντά στη χώρα Σφακίων και αποτελεί τμήμα του Ευρωπαικού Μονοπατιού Ε4. Έχει μήκος 11 χλμ και η διαδρομή του διαρκεί 3-4 ώρες.

Η διαδρομή ξεκινά από το μικρό χωριό της Ίμβρου, σε υψόμετρο 700 μέτρων. Το αρχικό τμήμα του φαραγγιού, που είναι αρκετά ανοιχτό, ονομάζεται Ποροφάραγγο ή Πορόλαγκος. Αρχικά η πορεία είναι κατηφορική και τα πλαϊνά τοιχώματα είναι σχετικά χαμηλά, στην συνέχεια το φαράγγι στενεύει, τα τοιχώματα υψώνονται ψηλότερα και το τοπίο γίνεται πιο εντυπωσιακό.

Στα πλάγια του φαραγγιού θα παρατηρήσετε διάφορες σπηλιές, ενώ η βλάστηση αποτελείται από γέρικα κυπαρίσσιαπρίνους και σφεντάμια που ξεπετάγονται μέσα από τους βράχους.Παλαιότερα υπήρχε ένα καλντερίμι, το οποίο αποτελούσε το κύριο μονοπάτι που ένωνε τα Σφακιά με τα Χανιά. Σε αρκετά σημεία θα δείτε απομεινάρια αυτού του καλντεριμιού. Η επόμενη τοποθεσία που θα συναντίσετε είναι το Αεροπλάνο, το ονομά προέρχεται από την συντριβή ενός αεροπλάνου κατα την διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.Τα συντρίμια του διασώζονται και εκτίθονται στο πολεμικό μουσείο Ασκύφου.  Αμέσως μετά  φτάνουμε στην τοποθεσία Γουρνιά, όπου υπάρχουν διάφορες μικρές γούρνες στο βράχο που γεμίζουν νερό το χειμώνα.

Στη συνέχεια, θα συναντήσετε το εντυπωσιακότερο σημείο του Φαραγγιού, τη Στενάδα. Εδώ τα τοιχώματα απέχουν μόλις 1.6 μέτρα μεταξύ τους, ενώ το ύψος τους φτάνει τα 300μέτρα! Οι βράχοι είναι σμιλεμένοι με πανέμορφους σχηματισμούς. Μετά τη Στενάδα, υπάρχει ένας χώρος ανάπαυσης στην τοποθεσία Μεσοφάραγγο. Εδώ υπάρχει μια Βενετσιάνικη στέρνα νερού και το σπίτι του φύλακα του φαραγγιού.

Λίγο πρίν την έξοδο του φαραγγιού, βρίσκεται  ένα μεγάλο χαλασέ (κατολίσθηση) και αμέσως μετά ένα εντυπωσιακό στένεμα στην τοποθεσία Γκρεμνάρια. Αμέσως μετά συναντάμε μια πανέμορφη πέτρινη καμάρα, την Ξεπητήρα, που προκαλεί δέος στον επισκέπτη. Συνεχίζοντας την πορεία μας, περνάμε από μερικά ακόμη στενά περάσματα και φτάνουμε ως την έξοδο του φαραγγιού στο χωριό Κομητάδες.

Το χωριό Κοιμητάδες βρίσκεται σε υψόμετρο 200 μέτρων, στους νότιους πρόποδες των Λευκών Ορέων.Έχει χαρακτηριστεί ώς παραδοσιακός οικισμός. Εκεί βρίκεται  ο μικρός ναός του Αγίου Γεωργίου. Σύμφωνα με την παράδοση, κτίστηκε μετά από νίκη των κατοίκων ενάντια στους κουρσάρους, οι οποίοι είχαν καταστρέψει πολλές φορές το χωριό.

Υπάρχουν αρκετά καθημερινά δρομολόγια το καλοκαίρι για την Ίμβρο που ξεκινούν από τα Χανιά. Αν θέλετε να πάρετε το λεωφορείο για τη Χώρα Σφακίων, την Ίμπρο (όπου πολλοί περιπατητές αφήνουν το αυτοκίνητό τους) και τα Χανιά, πρέπει να περπατήσετε 1.5 χιλιόμετρο έξω από τους Κομιτάδες στον κεντρικό δρόμο για Σφακιά. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει πρώτα τα δρομολόγια. Θα μπορούσατε επίσης να περπατήσετε από εδώ ως την Χώρα Σφακίων, κατά μήκος του κεντρικού δρόμου (5 χιλιόμετρα). Υπάρχουν επίσης ταξί από το τέλος του φαραγγιού και από το χωριό Κομιτάδες.