Λίγα χιλιόμετρα έξω από τα Χανιά, στο χωριό Καράνου στους πρόποδες των Λευκώ Ορέων βρίσκεται το Φαράγγι Κυδώνι.

Το Φαράγγι Κυδώνι είναι ίσως το πιο πράσινο φαράγγι σε όλη τη Κρήτη, με πυκνή βλάστηση και εντυπωσιακά θεόρατα δέντρα με ύψος που ξεπερνά τα 20 μέτρα.

Η αρχή του φαραγγιού βρίσκεται μέσα στο χωριό. Το μονοπάτι είναι εύκολο και ευδιάκριτο, περνάει μέσα από έναν μαγευτικό αιωνόβιο ελαιώνα και από το εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου. Ανά 500 μέτρα της πορείας, υπάρχουν πινακίδες που δείχνουν το μήκος της διαδρομής. Το φαράγγι έχει μήκος 2 χιλιόμετρα και καταλήγει στο σημείο όπου το ρέμα του Κυδωνιού συναντά τον παραπόταμο του Πλατανιά, Μαυροπηλιώτη, στη περιοχή Μαύρα Πηλά.

Το μονοπάτι συνεχίζει στο Μποριανό Φαράγγι, το οποίο βρίσκεται παράλληλα στο Κυδώνι και φτάνει στη γειτονιά Μποριανά του χωριού Καράνου. Το ρέμα που διασχίζει το Κυδώνι, είναι όλο το χρόνο ξερό με ελάχιστες εξαιρέσεις τις πολύ βροχερές μέρες. Στην καρδιά του χειμώνα το νερό είναι πολύ και δημιουργούνται 2-3 καταρράκτες. Μια όμορφη ξύλινη γέφυρα περνάει κάτω από τον έναν καταρράκτη δίπλα στο οποίο, υπάρχει μια σκεπή με μικρούς σταλακτίτες.

Η διάσχιση του Φαραγγιού Κυδώνι διαρκεί περίπου 1 ώρα.