Το Φαράγγι της Λισσού ενώνει την Σούγια με την αρχαία πόλη Λισσού. Στο πρώτο μισάωρο της διαδρομής ονομάζεται ”Σκευρωτό” λόγω της αρνητικής κλίσης των τοιχωμάτων. Είναι ένα μεγάλο φαράγγι με πανύψηλα επιβλητικά τοιχώματα.

Στην έξοδό του υπάρχει η Αρχαία Λισσός. Η πόλη άκμασα από τα Ελληνιστικά χρόνια έως τον 9ο αιώνα. Ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής για το Ασκληπιείο της, πολλοί ασθενείς από διάφορα μέρη της Κρήτης έρχονταν για να θεραπευτούν στα ιαματικά λουτρά της περιοχής.

Ο επισκέπτης θα εντυπωσιαστεί από τα αρχαία ερείπια, όπως κιονόκρανα και κολώνες ναών, καθώς επίσης και από το ψηφιδωτό πάτωμα του Ασκληπιείου το οποίο διασώζεται ως και σήμερα. Μπορεί να επισκεφθεί το ρωμαϊκό νεκροταφείο με τους καμαροσκεπούς τάφους και τα απομεινάρια του αρχαίου θεάτρου. Κατά την διάρκεια των ανασκαφών, βρέθηκαν πολλά αγάλματα και νομίσματα της Λισσό. Τα κυριότερα αγάλματα φυλάσσονται και εκθέτονται στον Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων.

Επιπρόσθετα μετά την κατάβαση του φαραγγιού, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει μια βουτιά στα καταγάλανα νερά της παραλίας της Λισού. Η παραλία είναι ερημική, ανοργάνωτη με χοντρό βότσαλο. Δίπλα στη παραλία, υπάρχουν πολλά δέντρα, όπου κανείς μπορεί να βρει σκιά. Η πεζοπορία η οποία γίνεται από το φαράγγι της Λισσού είναι διάρκειας περίπου 2 ωρών. Εναλλακτικά ο επισκέπτης μπορεί να πάρει το καραβάκι από τη Σούγια, με διάρκεια ταξιδιού 20 λεπτά.