Σε απόσταση 37 χιλιομέτρων από τα Χανιά, βρίσκεται το φαράγγι Μεσαυλίων-Δελιανών. Ξεκινάει από το χωριό Μεσαυλία και μετά από 5 χιλιόμετρα καταλήγει στο χωριό Δελιανά. Διέρχεται παράλληλα με το ποταμό και η διάσχιση του είναι εύκολη.Συνίσταται και για μικρά παιδιά.

Το ποτάμι ξεκινάει από το όρος Άναβου, περνάει το φαράγγι και συνεχίζει στο Φαράγγι της Ρόκκας και καταλήγει στη παραλία των Νωπηγείων. Το φαράγγι χαρακτηρίζεται για την πυκνή του βλάστηση και τις καστανιές. Η καλύτερη εποχή να το διασχίσετε είναι την άνοιξη, όπου η βλάστηση είναι το απόγειό της και το νερό στο ποτάμι ρέει ακόμη.

Κοντά στο χωριό Μεσαύλια, θα συναντήσετε το ναό της Αγίας Παρασκευής κρυμμένη μέσα σε ένα βράχο και στο χωριό Δελιανά θα δείτε το ναό τους Αγίου Φωτίου.Σε μικρή απόσταση βρίσκεται το χωριό Κερά όπου μπορείτε να θαυμάσετε την ερειπωμένη μονή της Θεοτόκου.

Η πιο γρήγορη πρόσβαση από τα Χανιά γίνεται από τα Δελιανά, ενώ από τη Παλαιόχωρα γίνεται από τα Μεσαύλια. Στα Δελιανά μπορείτε να δοκιμάσετε παραδοσιακές γεύσεις στις μικρές ταβέρνες