Το φαράγγι βρίσκεται 16 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης των Χανίων.Είναι ένα από τα σημαντικότερα φαράκια της Κρήτης με ιδαίτερη θρησκευτική αξία.

Κατα την διάρκεια της διαδρομής, θα συναντήσετε πολλές σπηλιές όπου έβρισκαν καταφύγειο οι μοναχοί και ασκητές καθώς και το αρχαιότερο μοναστήρι της Κρήτης, τη Μονή Καθολικού.

Η διαδρομή ξεκινάει από το καλντερίμι στη μονή Γουβερνέτου. Είναι μια κατηφορική διαδρομή με κουραστική επιστροφή. Κατά την διάρκεια της πορεία σας θα συναντήσετ το σπήλαιο της Παναγίας Αρκουδιώτισσας με τον αρχαίο ναό της Αρτέμιδως. Μετά από άλλα 10 λεπτά καταλήγουμε στην εγκαταλελειμμένη Μονή του Καθολικού με τον σπηλαιώδη ναό του Αγίου Ιωάννη του Ερημίτη. Το σπήλαιο έχει μήκος 135 μέτρα και είναι στολισμένο με σταλαγμίτες και σταλακτίτες. Στην αρχή του υπάχρουν εικονίσματα και καντήλια.

Οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν παράλληλα με την κοίτη του ποταμού. Στο τέλος, δημιουργείται ένας μικρός πέτρινος κολπίσκος με καταγάλανα νερά. Εκεί βρίσκεται ένα μικρό λιμνάκι όπου φύλαγαν οι μοναχοί τις βάρκες του και ένα μικρό πηγάδι.