-Επίσκεψη στη Μονή Χρυσοπηγής. Η μονή βρίσκεται 3 χλμ μακρυά από τη πόλη. Το μοναστήρι είναι αφιερωμένο στην Παναγία της Ζωοδόχου Πηγής και γιορτάζει την Μεγάλη Παρασκευή.

-Παζάρι Βουκολιών. Το παζάρι κρτάει μια παράδοση 160 χρόνων.Δεκάδες υπαίθριοι έμποροι, σαρακοστιανοί μεζέδες στα γραφικά καφενεδάκια, η μοναδική με το λαϊκό χαρακτήρα της παλαιάς εποχής υπαίθρια αγορά, διατηρόντας πολλές από τις εικόνες τησ παλαιάς εποχής και σήμερα με τη σύγχονη φυσική τους μορφή.

-Περιφέρεια Επιταφείου. Την Μεγάλη Παρασκευήτο βράδυ, παρακολουθείστε την περιφορά του επιταφίου στην εκκλησία της Τριμάρτυρης της Μητρλόπολης. Η περιφορά γίνεται στα γραφικά σοκάκια της Παλιάς Πόλης και η ατμόσφαιρα είναι καταπληκτική.

-Την Δευτέρα του Πάσχα, ανήμερα της εορτής του Αγιου Γεώργιου επισκεφθείτε την μεγάλη γιορτή στην Ασή Γωνιά. Οι βοσκοί τα ξημερώματα, οδηγούν τα ζώα τους στην εκκλησία του Αη Γεωργή, τα αρμέγουν, και όταν τελειώσουν, ο ιερέας διαβάζει την ευχή τα ευλογεί και τα ραντίζει με αγιασμό. Αφού βράσουν το γάλα το μοιράζουν στους πιστούς. ύστερα, γίνεται η περιφορά των εικόνων των αγίων, τελείται η Θεία Λειτουργία και τέλος πραγματοποιείται γλέντι με ριζίτικα τραγούδια και χορούς.

-Επίσης εκείνη την ημέρα, μπορείτεαι να επισκεφθείτε το χωριό Βάμος. Να επισκεφθείτε τον Άγιο Γεώργιο στο Καρύδι, και να θαυμάσετε το ελαιοτριβείο, το οποίο χρονολογείται από το 1860 και διαθέτει 12 καμάρες. Να επισκεφθείτε το παλαιό μοναστήρι, όπου υπάρχει ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος, με πληροφορίες, φωτογραφίες και  ιστορικά αντικείμενα.