Υλικά:
- 1.200 γρ. αρνί
- 1,5 κιλό σταμναγκάθι
- λίγο ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Για το αυγολέμονο:
- 1-2 αυγά
- χυμό ενός λεμονιού
Προετοιμασία:
Πλένουμε καλά τα χόρτα και τα βράζουμε περίπου για 10 λεπτά.Σουρώνουμε τα χόρτα και κρατάμε το νερό τους.Πλένουμε και κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια και το τσιγαρίζουμε για 5-7 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, και ένα με ενάμιση ποτήρι νερό και το αφήνουμε να βράσει. Δέκα λεπτά πριν ψηθεί το κρέας, ξαναρίχνουμε ένα ποτήρι νερό από τα χόρτα και τα χόρτα.
Μόλις το κρέας έχει ψηθεί, σβήνουμε τη φωτιά, και ρίχνουμε το αυγολέμονο ανακατεύοντάς το προσεκτικά.