Συστατικά:

  • 1 κιλό ασκολύμπροι
  • 1 κιλό αρνάκι
  • 3 φρέσκα κρεμμύδια
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • μισή κούπα λάδι
  • 2 αυγά
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • αλάτι
  • λίγο άνηθο ψιλοκομμένο

Προετοιμασία:

Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρέας. όταν πάρει χρώμα, προσθέτουμε νερό και αλάτι και το αφήνουμε να βράσει.Το βράζουμε σε μεσαία θερμοκράσια μέχρι να μαλακώσει καλά. Προσθέτουμε τους ασκολύμπρους με τον άνηθο και λίγο νερό.

Φτιάχνουμε το αυγολέμονο.Χτυπάμε τα αυγά, και προσθέτουμε σιγά σιγά το χυμό λεμονιού. Παίρνουμε λίγο ζουμί από την κατσαρόλα και το προσθέτουμε σιγα-σιγά στο αυγολέμο ενώ συνεχίζουμε να το χτυπάμε. Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από το μάτι και ρίχνουμε όλο το αυγολέμονο στο φαγητό.Το ανακατεύουμε καλα. Το ξαναβάζουμε στη φωτιά για ένα δύο λεπτά, και είναι έτοιμο.