Υλικά:

  • 1 και ½ φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
  • 3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
  • 1 και ½ φλιτζάνια τσαγιού γιαούρτι
  • 5 αυγά
  • 3 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουταλάκια γλυκού ξύσμα λεμονιού

Για το σιρόπι:

  • 250 ml νερό
  • 100 γρ ζάχαρη
  • χυμός από ένα λεμόνι

Προετοιμασία:

Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα λεμονιού. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη αρκετή ώρα και προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών. Χτυπάμε τα ασπράδια καλά και τα ρίχνουμε  το αλεύρι και το γιαούρτι εναλλάξ (λίγο ασπράδι, λίγο αλεύρι, λίγο γιαούρτι) στο μίγμα με το βούτυρο, τη ζάχαρη και τους κρόκους. Ανακατεύουμε καλά και τα ρίχνουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε στο φούρνο με μέτρια θερμοκρασία, 1 ώρα περίπου.

Προετοιμάζουμε το σιρόπι, τοποθετώντας όλα τα συστατικά σε μια κατσαρόλα και σιγοβράζοντας για 10 λεπτά. Αφήνουμε  να κρυώσει και το ρίχνουμε πάνω από το πίτα όταν είναι ζεστή.