Υλικά:
Υλικά για τη ζύµη:
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι αλάτι
- ½ κιλό περίπου αλεύρι
- 1 φλιτζανάκι τσικουδιά
- 1 ποτήρι νερό
Υλικά για τη γέµιση:
- 1 πιάτο τυρί χωριάτικο ξυσµένο
- 3-4 αυγά
- 2 κουταλιές ζάχαρη
Προετοιμασία:
Ρίχνουμε τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μπολ, και τα ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη μας να γίνει σφιχτή. Σε ένα άλλο μπολ, ρίχνουμε τα υλικά για τη γέμιση και τα ανακατεύουμε καλά. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο, και κόβουμε μικρά στρογγυλά κομμάτια. Τα μισά σε μέγεθος πιάτου τσαγιού και τα υπόλοιπα μισά σε μέγεθος πιάτου καφέ. Βάζουμε το μικρό φύλλο πάνω στο μεγάλο λαο μία κουταλιά γέμιση. Ύστερα τραβάμε όλες τις άκρες και το κλείνουμε.
Τα τηγανίζουμε σε πολύ ελαιόλαδο και τα σερβίρουμε πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη.