Υλικά:

  • 4 κολοκύθια μεγάλα
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3-4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 200 γραμμάρια φέτα σε τρίμματα
  • αλάτι
  • φρέσκο τριμμένο πιπέρι
  • 4 κ.σ γεμάτες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Προετοιμασία:

Πλένουμε καλά τα κολοκύθια, τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι. Τα πασπαλίζουμε με αλάτι και τα αφήνουμε για 10 λεπτά. Τα στύβουμε καλά να φύγουν τα υγρά και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Έπειτα προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, τον άνηθο, τα αυγά χτυπημένα, τη φέτα, αλάτι και πιπέρι.Τα δοκιμάζουμε μήπως χρειάζονται επιπλέον αλάτι. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι και προσθέτουμε αλεύρι μέχρι να γίνει ένας αραιός χυλός.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο από μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφού κάψει ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το μείγμα. Τηγανίζουμε για 2 λεπτά και από τις δύο πλευρές. Τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τους σερβίρουμε κρύους ή ζεστούς, συνοδεύοντας τους με ντιπ γιαουρτιού.