Υλικά:

Χυλός:

  • 3 αυγά
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 200ml γάλα
  • 200γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 200γρ. αλεύρι
  • ½ κουταλάκι μπεικιν παουντερ
  • 100γρ. φέτα ή μυζήθρα
  • Αλάτι

Γέμιση:

  • 4 μεγάλα κολοκύθια
  • 100γρ. φέτα ή μυζήθρα
  • 100γρ. γραβιέρα
  • Δυόσμο
  • πιπέρι

Προετοιμασία:

Πλένουμε και κόβουμε τα κολοκυθάκια σε φέτες, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να σουρώσουν. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το γάλα. Αναμιγνύουμε το σιμιγδάλι με το αλεύρι και το μπείκιν-πάουντερ και  τα προσθέτουμε σταδιακά στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Θρυμματίζουμε τη φέτα και την ρίχνουμε και αυτήν. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε λίγο αλάτι. Ο χυλός δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ αραιός ούτε πολύ σφιχτός.

Λαδώνουμε το ταψί και ρίχνουμε το μισό χυλό, ύστερα στρώνουμε τα κολοκυθάκια, τη φέτα, τη γραβιέρα, λίγο δυόσμο, λίγο πιπέρι και καλύπτουμε με τον υπόλοιπο χυλό.

Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 45 λεπτά.