Υλικά:
- 1 κοτόπουλο
- 3-4 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 250 γρ. μανιτάρια φρέσκα
- 1 ποτήρι του λικέρ κονιάκ
- 1 και ½ ποτήρι κρασιού άσπρο κρασί
- 1 κουταλιά σούπας ντοματοπολτό
- ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό
- αλάτι, πιπέρι
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
Προετοιμασία:
Πλένουμε καλά και κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, σοτάρουμε το κοτόπουλο και μόλις ροδίσει ρίχνουμε το κονιάκ. Μόλις εξατμιστεί το κονιάκ, βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα.Ύστερα, βάζουμε τα μανιτάρια στη κατσαρόλα, τα σοτάρουμε και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε πάλι το κοτόπουλο, τον ντοματοπολτό, αλάτι, πιπέρι και το νερό. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράζει για 45 με 50 λεπτά.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.