Υλικά:

  • 6 χωριάτικα φύλλα για πίτα
  • 1 κιλό κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 120 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 140 γρ. γραβιέρα
  • 2 αυγά
  • 250 γρ. απάκι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • αλάτι & πιπέρι

Προετοιμασιά:

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, περνάμε τις φέτες απάκι για 3-4 λεπτά, να πάρουν λίγο χρώμα.Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις αφήνουμε σε μια πιατέλα. Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμίδια μαζί με τα φρέσκα κρεμμίδια για 10 λεπτά να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα υγρά. Τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε στα κρεμμίδια, το απάκι, τη γραβιέρα, τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά.

Λαδώνουμε το ταψί και στρώνουμε τα τρία πρώτα φύλλα, λαδώνοντας το καθένα κάθε φορά. Ρίχνουμε τη γέμιση και την απλώνουμε με τα χέρια μας, να τοποθετηθεί ομοιόμορφα. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα τρία φύλλα, λαδώνοντας το καθένα κάθε φορά.

Διπλώνουμε τα φύλλα στις άκρες ώστε να κλείσει καλά η πίτα και τη χαράζουμε.

Ψήνουμε τη κρεμμιδόπιτα στους 180 βαθμούς, για περίπου 1 ώρα. Την αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα την κόβουμε.