Υλικά:

  • 3 ποτήρια αλεύρι 
  • 2 ποτήρια ζάχαρη 
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο 
  • 2 ποτήρια χυμό πορτοκάλι 
  • 1/2 φλιτζανάκι κονιάκ 
  • ξύσμα από ένα λεμόνι 
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια 
  • 1 κουταλάκι σόδα 
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ 
  • 1/2 κουταλάκι κανέλα 
  • 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο

Προετοιμασία:

Ανακατεύουμε το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε το λαδί με τη ζάχαρη και ύστερα προσθέτουμε τα ξύσματα από το λεμόνι και το πορτοκάλι, το κονιάκ, την κανέλα και το γαρύφαλλο μέσα στο μείγμα του λαδιού.

Ανακατεύουμε λίγο. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και το προσθέτουμε και αυτό. Στο τέλος βάζουμε σιγά, σιγά  το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός.

Ύστερα ρίχνουμε το χυλό σε βουτυρωμένο ταψάκι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.