Υλικά:
- 1 μεγάλο λάχανο
- ½ κιλό ρύζι γλασέ
- Λίγο ελαιόλαδο
- 3-4 κρεμμύδια τριμμένα
- Αποξηραμένος δυόσμος
- Αλατοπίπερο
- Καρύδι σπασμένο
- Ντομάτα τριμμένη
- Ζωμό κοτόπουλο για το μαγείρεμα
- Ανθόγαλο για το σερβίρισμα
Προετοιμασία:
Ριχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, και τα ανακατευουμε καλα. Ρίχνουμε λάδι στη κατσαρόλα, να παει σε όλο τον πάτο της και στρώνουμε λαχανόφυλλα για να μην κολλήσουν οι ντολμάδες. Απλώνουμε τα λαχανόφυλλα, προσθέτουμε τη γέμιση και τα τυλίγουμε. Τοποθετούμε κυκλικά τους ντολμάδες συην κατσαρολα, να καλυφθεί ο πάτος της. Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου ώστε να καλύπτει ίσα-ίσα τους ντολμάδες και βάζουμε ένα πιάτο για καπάκι ακριβώς από πάνω. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και κατά διαστήματα την κουνάμε.
Αφού ψηθούν σερβίρουμε με ανθόγαλο.