Η μαγιρίτσα είναι μια ελληνική σούπα από έλατα αρνιού, που συνδέεται με την παράδοση του Πάσχα της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας. Οι Ελληνοαμερικανοί και οι Ελληνοκαναδοί αποκαλούν μερικές φορές “Πασχαλινά σούπα”, “Σούπα της Κυριακής του Πάσχα” . Σε μερικά μέρη της Ελλάδας, κυρίως στη Θεσσαλία, δεν σερβίρετε ως σούπα, αλλά ως φρικασέ χωρίς κρεμμίδι και ρύζι.

Υλικά:

1 κιλό αρνίσια συκωτάκια

μισό κιλό γλυκάδια

1 μεγάλο κρεμμίδι ψιλοκομένο

100 γρ. βούτυρο ή στάκα

100 γρ λάδι

4 φλ. ζωμό κοτόπουλου

2/5 φλ. ρύζι

4 κουτ. σούπας ψιλοκομένο άνιθο

2 κουτ. σούπας κορν φλαουερ

χυμό από 2 λεμόνια

4 αυγά

αλάτι, πιπέρι

Προετοιμασία

Βράζουμε τα συκωτάκια και τα γλυκάδια σε αλατισμένο νερό μισή ώρα. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμίδια στο βούρο και στο λάδι, ύστερα προσθέτουμε τα συκωτάκια και τα γλυκάδια, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά να πάρουν το άρωμα από το κρεμμίδι.

Ρίχνουμε το ζωμό από το κοτόπουλο, και τα αφήνουμε να βράσουν. Όταν είναι έτοιμα, προσθέτουμε το ρύζι και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά, τα ανακατέυουμε συχνά για να μην μας κολλήσει.

Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, τα αυγά και το κορν φλαουερ,και τα ανακατεύουμε μέχρι

μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε λίγο από το ζουμί της σούπας στο μπολ, και ανακατεύουμε συνεχώς, ύστερα ρίχνουμε το μίγμα στη σούπα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Προσθέτουμε τον άνιθο, αλάτι και πιπέρι. Η σούπα είναι έτοιμη για σερβίρισμα.