Υλικα:
- 30 γρ. μανιτάρια
- 150 ml ζεστό νερό
- 500 γρ. μακαρόνια
- 150 γρ. απάκι, λεπτοκομμένο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 100 ml λευκό κρασί
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 200 ml νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά
- 100 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
- ¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Προετοιμασία:
Μουλιάζουμε τα μανιτάρια σε ζεστό νερό για 10 λεπτά. Έπειτα τα στραγγίζουμε, κρατάμε το νερό στο οποίο μούλιαζαν και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε τα μακαρονια μας να βράσουν σε αλατισμένο νερό. Παράλληλα, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε τα κρεμμίδια με τα σκόρδα, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το απάκι, και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά. Έπειτα, προσθέτουμε τα μανιτάρια, το πιπέρι, το αλάτι και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά. Σβήνουμε το φαγητό μας με κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε το ζωμό που έχουμε κρατήσει από τα μανιτάρια.
Μόλις βράσουν τα μακαρόνια, ρίχνουμε 200 ml από το νερό τους στο τηγάνι και ανακατεύουμε. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και όταν η σάλτσα αρχίσει να δένει ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα της γραβιέρας, τον μαιντανό και ανακατεύουμε απαλά.
Αποσύρουμε το φαγητό μας από την φωτιά, και το σερβίρουμε προσθέτοντας την υπόλοιπη γραβιέρα.