Υλικά:
Υλικά για τη ζύμη:
- 350 γρ βούτυρο
- ½ φλιτζάνι ζάχαρη
- ½ φλιτζάνι γάλα
- 5 φλιτζάνια αλεύρι
- 2 αβγά
- 1 φλιτζανάκι τσικουδιά
- ½ κουταλάκι σόδα
Υλικά για τη γέμιση:
- ½ κιλό καρύδια και αμύγδαλα κοπανισμένα
- 4-5 κουταλιές ζάχαρη
- 1 κουταλάκι κανέλα
- Ανθόνερο
- Άχνη ζάχαρη
Προετοιμασία:
Διαλύουμε τη ζάχαρη στο γάλα και βάζουμε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα. Μόλις λιώσει το βούτυρο ρίχνουμε τη ζάχαρη.Ανακατεύοντας συνεχώς ρίχνουμε στην κατσαρόλα το αλεύρι μέχρι να γίνει μία σφιχτή ζύμη.
Κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από την φωτιά, και μόλις κρυώσει ρίχνουμε τα αυγά, αφού τα χτυπήσουμε πρώτα, και τη σόδα διαλυμένη στην τσικουδιά. Συνεχίζουμε το ζύμωμα, μέχρι να μαλακώσει η ζύμη μας.
Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρύδια, τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη και την κανέλα. Κόβουμε ένα κομμάτι ζύμη και το απλώνουμε στη παλάμη να ανοίξει. Με ένα κουταλάκι βάζουμε λίγο από τη γέμιση και το κλείνουμε.
Βουτυρώνουμε το ταψί, και απλώνουμε τα μαμούλια. Τα ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα. Μόλις ψηθούν τα πασπαλίζουμε με ανθόνερο και άχνη ζάχαρη.