Υλικά:

  • Για κάθε 1 κούπα (250 ml) μαυρομάτικα φασολάκια
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 3-4 μέτρια καρότα
  • 4-5 κουταλιές σούπας μαϊντανό ή σέλινο
  • 300-400 gr (1,5 κούπα) τριμμένη ντομάτα

Προετοιμασία:

Πλένουμε τα φασολάκια και τα βάζουμε σε κρύο νερό να βράσουν για 2-3 λεπτά. Ύστερα τα σουρώνουμε και τα ξαναβάζουμε στη κατσαρόλα να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.

Σε μία άλλη κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα λαχανικά, τη ντομάτα και τα σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. ‘Ύστερα προσθέτουμε λίγο νεράκι. Όταν μαλακώσουν τα φασόλια τα προσθέτουμε στη κατσαρόλα με τα λαχανικά, τα αλατίζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να χυλώσει το φαγητό.