Υλικά:

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 400 γρ μέλι
  • 1 κουταλάκι κανέλα τριμμένη
  • 1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
  • 1 φλυτζάνι καρύδια
  • 2 μπεικιν-παουντερ
  • 1 φλυτζάνι χυμό πορτοκάλι
  • 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 φλυτζάνι σουσάμι

Προετοιμασία:

Χτυπάµε  στο μίξερ,σε µέτρια ταχύτητα το ελαιόλαδο µε το µέλι  για 2-3 λεπτά. Προσθέτουµε τον χυµό πορτοκαλιού, το µοσχοκάρυδο, την κανέλα, το αλεύρι, µέσα στο οποίο έχουµε ανακατέψει το µπέικιν-πάουντερ.

Χτυπάμε για 5-6 λεπτά, µέχρι να φτιάξουµε ένα οµοιόµορφο µείγµα, κάπως αραιό.

Ρίχνουµε τα καρύδια, αναµειγνύουµε για να διασκορπιστούν µέσα στο µείγµα και αδειάζουµε τη ζύμη σε µικρά φορµάκια κέικ, τα οποία έχουµε λαδώσει ελαφρά.

Πασπαλίζουµε µε άφθονο σουσάµι την επιφάνειά τους και ψήνουµε για 45-50 λεπτά στους 180 βαθµούς.

Μόλις κρυώσουν τα βγάζουμε από το φορμάκι.