Μπουρέκι Σιροπιαστό

Υλικά:

Φύλλο

700γρ. αλεύρι σκληρό
300γρ. αλεύρι κίτρινο
80ml ελαιόλαδο
10γρ. αλάτι
500ml νερό
Γέμιση
1κ. γλυκιά μυζήθρα
100γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλα
1 αυγό
1 βανίλια
Σιρόπι
400ml νερό
400γρ. ζάχαρη
Φλούδες από ένα λεμόνι

Εκτέλεση:

Χειροποίητο φύλλο

Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το λάδι και το αλεύρι, αφού το έχουμε κοσκινίσει.Έπειτα, και σιγα σιγά, προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε μέχρι η  ζύμη μας να γίνει αφράτη και μαλακή. Την αφήνουμε, περίπου για μία ώρα να ξεκουραστεί. Χωρίζουμε τη ζύμη σε τρείς μπάλες. Αλευρόνομαι την επιφάνεια, πάνω στην οποία θα ανοίξουμε τη πρώτη μπάλα  με τη βοήθεια του πλάστη. Το φύλλο, πρέπει να γίνει μεγαλήτερο από την επιφάνεια του ταψιού. Λαδώνουμε το ταψί,τοποθετούμε το φύλλο,το λαδώνουμε  και τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο από πάνω.

Για τη γέμιση:

Σε ένα μπολ, τοποθετούμε τη μυζήθρα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Τα ανακατεύουμε καλα,και απλώνουμε το μείγμα στο ταψί. Γυρίζουμε πάνω στο μείγμα, τα μέρη που περισσεύουν από το δεύτερο φύλλο.Έπειτα λαδώνουμε και τοποθετούμε το τρίτο φύλλο.Γυρνάμε το πρώτο φύλλο, που βάλαμε στο πάτο του ταψιού και δημιουργούμε τον κόθρο. Λαδώνουμε το μπουρέκι και το ραντίζουμε με λίγο νερο. Ύστερα κόβουμε τα κομμάτια και τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς με αέρα για περίπου μία ώρα.

Για το σιρόπι:

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι , βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι μας και τα βράζουμε για 5 λεπτά.

Όταν ψηθεί το μπουρέκι , το περυχίνουμε με το σιρόπι. Προσοχή,αν ρίξουμε κρύο το σιρόπι, τότε το μπουρέκι πρέπει να είναι ζεστό. Ή το αντίστροφο.

Αφήνουμε το μπουρέκι περίπου για μία ώρα, να απορροφήθει το σιρόπι και ύστερα σερβίρουμε.