Το απάκι είναι το πιο άπαχο προϊόν των χοιροσφαγίων και παρασκευάζεται από εκλεκτό κρέας. Μαρινάρεται σε ξύδι, αρτύζεται με μπαχαρικά και καπνίζεται με αρωματικά 

 

Υλικά:

  • 3-4  μέτριες πατάτες
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • 4 αυγά
  • 100-150 γραμμάρια απάκι
  • Αλάτι
  • Λίγο τριμμένο τυρί ή 2-3 κουταλιές γάλα

Προετοιμασία:

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε και τις τηγανίζουμε. Κόβουμε το απάκι σε κύβους, και σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι το τσιγαρίζουμε να ροδίσει. Παράλληλα σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, με λίγο αλάτι και το τυρί ή το γάλα.Ρίχνουμε τις πατάτες στο τηγάνι με το απάκι και τα περιχύνοπυμε με τα αυγά. Το αφήνουμε να ροδίσει και γυρνάμε την ομελέτα μας ανάποδα, μέχρι να ροδίσεικαι από την άλλη πλευρά.

Τη σερβίρουμε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.