Υλικά:

  • 1 μικρό χταπόδι ή μόνο τα πλοκάμια
  • 500γρ. μαυρομάτικα φασόλια
  • Πιπέρια κόκκινη
  • Πιπέρια πράσινη
  • Μισό ματσάκι άνηθο
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 6 λιαστές ντομάτες
  • 1 κουταλάκι κάπαρη
  • 150ml ξίδι
  • 6 κουταλιές Ελαιόλαδο
  • Αλάτι πιπέρι

Προετοιμασία:

Από την προηγούμενη μέρα βάζουμε τα φασόλια σε ένα μπολ με νερό για να μουλιάσουν. Αφού έχουν φουσκώσει, την επόμενη μέρα, τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό. Ύστερα τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Πλένουμε καλά το χταπόδι και το βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό και ξίδι για 45 λεπτά. Ύστερα το βγάζουμε και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Το βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε ρίγανη, το ξίδι, ελαιόλαδο και πιπέρι.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα μαυρομάτικα και ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα υλικά μας, τις πιπεριές, τον άνηθο, το κρεμμύδι και τη λιαστή ντομάτα. Τέλος βάζουμε το χταπόδι και την κάπαρη.

Τα ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, αν χρειάζεται και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.

Η σαλάτα μας είναι έτοιμη.