Υλικά:

  • ½ κιλό σαλιγκάρια
  • 4 πατάτες κομμένες στα τέσσερα
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 μεγάλο μάτσο μάραθο
  • 1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 3 κουταλιές κρασί κόκκινο
  • ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Προετοιμασία:

Τοποθετούμε τα σαλιγκάρια σε ένα μεγάλο μπολ με χλιαρό νερό, τα σκεπάζουμε με μία πετσέτα και τα αφήνουμε για 30 λεπτά. Όταν τα δούμε να κουνιούνται, αφαιρούμε τη χοντρή μεμβράνη από το στόμιό τους και οποιαδήποτε ακαθαρσία από το κέλυφός τους. Τα πλένουμε πολύ καλά και ύστερα τα βράζουμε σε αλατόνερο για 10 λεπτά.Μετά, τα βάζουμε σε ένα τρυπητό να στραγγίσουν τα υγρά τους.

Σε µία κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι µε το ελαιόλαδο, τα μάραθα,  και σβήνουμε µε το κρασί. ύστερα, προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό, και το αφήνουμε να σιγοβράζει για 25 λεπτά.Προσθέτουμε τις πατάτες, τα σαλιγκάρια, τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι.

Συνεχίζουμε το βράσιμο για 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά.