Υλικά:
- 1 κιλό σουπιές καθαρισμένες
- 1 κιλό άγρια χόρτα
- 100ml ελαιόλαδο
- 150ml κόκκινο κρασί
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 2 ώριμες ντομάτες
- Αλάτι πιπέρι
Προετοιμασία:
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις σουπιές και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Ύστερα τις τσιγαρίζουμε μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους και τις σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμίδι και τις αφήνουμε να βράσουν για 15-20 λεπτά.
Παράλληλα, πλένουμε και καθαρίζουμε τα χόρτα. Τα αφήνουμε να σουρώσουν και μολίς οι σουπιές μαλακώσουν , τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.Ρίχνουμε τις ντομάτες,αλατίζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 15 λεπτά, να μαλακώσουν καλά οι σουπιές.
Αποσύρουμε από τη φωτιά,και ρίχνουμε φρέσκο πιπέρι.