Υλικά:

  • 1 μάτσο μάραθα ψιλοκομμένα
  • 2 πατάτες κομμένα σε κύβους
  • 2 καρότα κομμένα σε κύβους
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι λάδι
  • 1,5 λίτρο ζωμό από κρέας ή νερό
  • 2 κουταλιές αλεύρι
  • αλάτι & πιπέρι

Προετοιμασία:

Ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το μάραθο, μαζί με τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τις πατάτες και τα καρότα. Ανακατεύουμε καλά, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τον μισό ζωμό. Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει για 25 λεπτά. Παίρνουμε τα μισά λαχανικά και τα κάνουμε πουρέ.  Διαλύουμε το αλεύρι στον υπόλοιπο ζωμό, και τον ρίχνουμε στη κατσαρόλα μαζί με τον πουρέ. Αφήνουμε να βράσει λίγο ακόμα και η σούπα μας είναι έτοιμη.