Υλικά:

  • 1 κιλό μπακαλιάρο ξηρό
  • 1-2 καρότα
  • 2-3 πατάτες μικρές
  • 2 λεμόνια
  • 1 κουταλάκι αλεύρι
  • 2-3 κρεμμύδια
  • 1 ρίζα και 2-3 κλωνάρια σέλινο
  • 2 αυγά
  • 75 γρ. λάδι
  • 1 ματσάκι μαϊντανό

Προετοιμασία:

Μια μέρα πριν, κόβουμε τον μπακαλιάρο και τον βάζουμε σε ένα μπολ με νερό. Αλλάζουμε το νερό 3-4 φορές. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια, τις πατάτες, τα καρότα,και ψιλοκόβουμε το σέλινο. Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα και τα βράζουμε. Όταν βράσουν, τα βγάζουμε από την κατσαρόλα  και κρατάμε το ζωμό. Ύστερα ρίχνουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου, αφού πρώτα τα έχουμε ξύσει να φύγουν τα λέπια. Τα βράζουμε για περίπου 20 λεπτά. Όταν βράσει ο μπακαλιάρος, τον βγάζουμε και σουρώνουμε το ζωμό.

Έπειτα βάζουμε ξανά το ζωμό στη κατσαρόλα, και ρίχνουμε το αλεύρι, το οποίο έχουμε διαλύσει σε κρύο νερό. Ανακατεύουμε πολύ καλά με μία ξύλινη κουτάλα. Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε λίγο-λίγο το λεμόνι και μερικές κουταλιές από το ζωμό.

Βγάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε το νέο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά για λίγα λεπτά.

Τοποθετούμε το μπακαλιάρο σε μια πιατέλα, τον γαρνίρουμε με τα λαχανικά και τα περιχύνουμε με το λαδολέμονο. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.