Υλικά:
- 1 κουνέλι
- 1 μεγάλο κρεμμίδι
- 2-3 κιλά κρεμμίδια μικρά
- 1/2 φλυτζάνι κονιακ
- 1/2 φλυτζάνι λάδι
- 2 φλυτζάνια τοματοχυμό
- πελτέ
- 2 κουτ.σούπας ξίδι
- 1 κουτ.σούας ζάζαρη
- δάφνη
- πιπέρι, αλάτι
Γιά την μαρινάδα:
- 1 φλυτζάνι κόκκινο κρασί
- 1 μεγάλο κρεμμίδι
- δάφνη
- 1 καρότο
- 1 φλούδα πορτοκαλιού
- γαρύφαλλο
- μπαχαρικά
- αλάτι,πιπέρι
Προετοιμασία:
Πλένουμε το κουνέλι και το κόβουμε σε κομμάτια. Σε ένα μπόλ βάζουμε τα υλικά για την μαρινάδα και τα ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε μέσα το κουνέλι και το αφήνουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ.
Την επόμενη μέρα, βάζουμε το κουνέλι σε ένα σουρωτήρι να στεγνώσει και κρατάμε την μαρινάδα.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, ζεστένουμε το λάδι, τσιγαρίζουμε το κουνέλι και το αφαιρούμε. Κόβουμε το κρεμμίδι στη μέση και το περνάμε από τη μαρινάδα, τα ψιλοκόβουμε και τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα.Αφήνουμε τα κρεμμίδια τα πάρουν χρώμα, προσθέτουμε το κουνέλι, το κονιάκ και μισό ποτήρι του νερού από τη μαρινάδα.
Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία βράση, και ύστερα προσθέτουμε πιπέρι, το τοματοχυμό, τον πελτέ, τα μπαχαρικά, δάφνη και γαρύφαλλο, τη ζάχαρη και το ξίδι.Προσθέτουμε τα μικρά κρεμμιδάκια και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Βράζουμε το φαγητό μας μέχρι να μαλακώσει το κρέας και τα κρεμμιδάκια.