Υλικά:
Για την Μαρμελάδα φράουλα:
- 500 γρ. φράουλες
- 200 γρ. ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 1 κουταλάκι χυμό λεμόνι
Για την Τάρτα:
- 180 γρ. βούτυρο
- 300 γρ. αλεύρι
- 100 γρ. άχνη ζάχαρη
- 1 αυγό
- 1 πρέζα αλάτι
Για τη Γέμιση:
- 500 γρ. γλυκιά μυζήθρα (γλυκό ανθότυρο)
- 3 κουταλιές μελί
- 1 κουταλιά ψιλό σιμιγδάλι
- Ξύσμα από ένα λεμόνι
Προετοιμασία:
Καθαρίζουμε,πλένουμε και κόβουμε τις φράουλες σε κομμάτια και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια. Ανακατεύουμε τα υλικά και με ένα πιρούνι λιώνουμε τις φράουλες και τις βάζουμε για 2 ώρες περίπου στο ψυγείο.
Ύστερα βάζουμε τις φράουλες σε μια κατσαρόλα, τις βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία,και αφαιρούμε τον αφρό όποτε χρειαστεί. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό και ψήνουμε για 15-20 λεπτά ακόμα μέχρι να δέσει η μαρμελάδα μας ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά και συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα. Λίγο πριν την αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το λεμόνι. Αφήνουμε τη μαρμελάδα στην άκρη να κρυώσει.
Για την τάρτα: Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο κομμένο σε κύβους, τη ζάχαρη, το αλεύρι και το αλάτι. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας και μετά τρίβουμε το μείγμα μας μέχρι να γίνει σαν άμμο. Προσθέτουμε το αυγό και ζυμώνουμε, η ζύμη μας θα κολλά λίγο, την βγάζουμε από το μπολ, δημιουργούμε μια μπάλα και τυλίγουμε με μεμβράνη.
Την βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Βγάζουμε από το ψυγείο τη ζύμη και την ζυμώνουμε λίγο με τα χέρια μας για να πάρει τη θερμοκρασία δωματίου. Απλώνουμε στον πάγκο μια λαδόκολλα και ρίχνουμε λίγο αλεύρι, βάζουμε πάνω τη ζύμη και καλύπτουμε με μια λαδόκολλα, ανοίγουμε με το πλαστή ένα μεγάλο φύλλο. Μεταφέρουμε το φύλλο σε μια βουτυρωμένη φόρμα. Στρώνουμε όμορφα με τα χέρια μας και κόβουμε ότι περισσεύει με ένα μαχαίρι. Τρυπάμε με ένα πιρούνι το ζυμάρι για να μην φουσκώσει και πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι για να μην πανιάσει το φύλλο μας από τη γέμιση.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης και τα ρίχνουμε πάνω στο φύλλο μας, στρώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε στους 150 βαθμούς για περίπου μια ώρα.
Αφήνομαι να κρυώσει και ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα. Περιχύνουμε με τη μαρμελάδα όλη την επιφάνεια της τάρτας και ρίχνουμε ζάχαρη άχνη.