Υλικά:

  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 ποτήρι σόδα υγρή
  • 2 ποτήρια αλεύρι που φουσκώνει
  • 1 ντομάτα
  • αλάτι, πιπέρι

Προετοιμασία:

Ψιλοκόβουμε τον άνηθο. Τρίβουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τη σόδα. Ύστερα, ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να φτιάξουμε ένα μέτριο χυλό.Αλατοπιπερώνουμε.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε αρκετό ελαιόλαδο και κουταλιές από το χυλό. Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. όταν είναι έτοιμες τις βγάζουμε και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρουμε με ψιλοκομμένη ντομάτα.