Υλικά για τη ζύμη
- 1 κιλό αλεύρι
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- χυµό 1 λεµονιού ή πορτοκαλιού
- ½ κουταλάκι αλάτι
- λίγο νερό
Υλικά για τη γέµιση
- 2 ποτήρια αµύγδαλα χοντροαλεσµένα και καβουρντισµένα
- 1 ποτήρι σουσάµι
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 κουταλιά κανέλα
- και γαρύφαλλα
Υλικά για το σιρόπι
- 1 ποτήρι µέλι
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι νερό
- κανέλα
- ελαιόλαδο για το τηγάνισµα
Προετοιμασία:
Σε ένα μπολ, τοποθετούμε το λάδι,το αλάτι, το χυμό του λεμονιού και τα χτυπάμε. Προσθέτουμε λίγο το αλεύρι και ζεστό νερό και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να μαλακώσει η ζύμη.
Για την γέμιση, ρίχνουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ανοίγουµε ένα φύλλο λεπτό και κόβουµε λουρίδες πλάτους 8 εκ. και µήκους 20 εκ. Απλώνουµε πάνω 2 κουταλιές γέµιση και κλείνουµε το φύλλο.
Αφού τελειώσουµε µε όλο το φύλλο και όλη τη γέµιση τις τηγανίζουµε.
Τις σερβίρουµε περιχυµένες µε το σιρόπι.