Υλικά για τη ζύμη

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • χυµό 1 λεµονιού ή πορτοκαλιού
  • ½ κουταλάκι αλάτι
  • λίγο νερό

Υλικά για τη γέµιση

  • 2 ποτήρια αµύγδαλα χοντροαλεσµένα και καβουρντισµένα
  • 1 ποτήρι σουσάµι
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουταλιά κανέλα
  • και γαρύφαλλα

Υλικά για το σιρόπι

  • 1 ποτήρι µέλι
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερό
  • κανέλα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισµα

Προετοιμασία:

Σε ένα μπολ, τοποθετούμε το λάδι,το αλάτι, το χυμό του λεμονιού και τα χτυπάμε. Προσθέτουμε λίγο το αλεύρι και ζεστό νερό και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να μαλακώσει η ζύμη.

Για την γέμιση, ρίχνουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.

 Ανοίγουµε ένα φύλλο λεπτό και κόβουµε λουρίδες πλάτους 8 εκ. και µήκους 20 εκ. Απλώνουµε πάνω 2 κουταλιές γέµιση και κλείνουµε το φύλλο.

Αφού τελειώσουµε µε όλο το φύλλο και όλη τη γέµιση τις τηγανίζουµε.

Τις σερβίρουµε περιχυµένες µε το σιρόπι.