Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού πορτοκαλάδα
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού τσικουδιά
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού σταφίδες
  • 1 κουταλιά σούπας μπέικιν παουντερ
  • 1 κουταλιά σούπας σόδα
  • 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα και γαρίφαλα
  • αλεύρι

Προετοιμασία:

Σε ένα μίξερ χτυπάμε  το λάδι με τη ζάχαρη. Ύστερα προσθέτουμε τη πορτοκαλάδα και τη σόδα διαλυμένη μέσα, την τσικουδιά, τα καρύδια, τη κανέλα,τα γαρίφαλα, και τις σταφίδες.

Τα ανακατεύουμε όλα μαζί λίγη ώρα και προσθέτουμε το μπέικιν ανακατεμένο με λίγο αλεύρι. Ρίχνουμε λίγο λίγο και το υπόλοιπο αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς. Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα, πασπαλίζουμε με το σησάμι και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα.