Χανιώτικο Πιλάφι

Υλικά:

1 κιλό αρνί ή κατσίκι και 1 κοτόπουλο

1 χυμό λεμονιού κρασιού

5 κουταλιές της σούπας βούτυρο (στακοβούτυρο)

2 φλιτζάνια ρύζι

6 φλιτζάνια ζωμό

Εκτέλεση:

Βράζουμε καλά το κρέας, και ύστερα το σουρώνουµε. Πέρνουμε 6 φλυτζάνια από  τον ζωµό και τον βάζουµε πάλι στην κατσαρόλα να βράσει µε το ρύζι. Όταν είναι µισοψηµένο το ρύζι ρίχνουµε το λεµόνι. Ζεσταίνουμε το στακοβούτυρο. Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, το κατεβάζουµε από τη φωτιά και  ρίχνουµε το βούτυρο. Για κάθε 3 ποτήρια ζωµό βάζουµε 1 ποτήρι ρύζι. Αν ο ζωµός είναι λιγότερος προσθέτουµε νερό.