Το γοητευτικό χαρακτηριστικό της Κρήτης είναι ότι από τόπο σε τόπο, οι μαγειρικές συνήθειες είναι τόσο διαφορετικές… αλλά είναι όλα τόσο νόστιμα….
Υλικά:
- 1.5 κιλό χοιρινό σπάλα
- 7 μεγάλες πατάτες
- 2 ώριμες ντομάτες
- ½ κουταλιά πελτέ
- 100ml ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά στακοβούτυρο
- 4 ξύλα κανέλας
- Αλάτι πιπέρι
Προετοιμασία:
Πλένουμε πολύ καλά το κρέας και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Το αφήνουμε για μία ώρα. Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες και ύστερα τις κόβουμε και τις βάζουμε στο ταψί. Ύστερα βάζουμε και το κρέας.Τρίβουμε τις ντομάτες, τις ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Διαλύουμε το πελτέ σε ένα ποτήρι νερό και το περιχύνουμε στο φαγητό, προσθέτουμε ελαιόλαδο και το στακοβούτυρο. Βάζουμε τα ξύλα κανέλας.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, πάνω κάτω αντίσταση για 1 ώρα και 50 λεπτά. Μόλις δούμε ότι το κρέας έχει ροδίσει το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.